Overnachten in de natuur bij Gastvrije Randmeren 

Het Randmerengebied bestaat uit een aaneenschakeling van meren met vele eilandjes. Van west naar oost zijn dat:

  • Gooimeer,Eemmeer,Nijkerkernauw,Nuldernauw,Wolderwijd,Veluwemeer,Drontermeer,  Vossenmeer en het Ketelmeer

 

Zeewolde ligt aan het Wolderwijd. Vanuit de thuishaven vaart u direct het meer op. Het Wolderwijd kent drie eilanden t.w. de Zegge, de Biezen en Knarland.

 

 

Eiland de Zegge is een echt familie eiland. Dit eiland is een waar paradijs voor jonge kinderen, ze voelen zich een echte Robinson Crusoe. Ze kunnen lekker over het eiland struinen en bij het strandje heerlijk zwemmen in ondiep water. Er mag op het eiland gebarbecued worden en ‘s avonds mag er gebruik worden gemaakt van de aanwezige vuurtonnen. Vergeet u niet de marshmallows mee te nemen? 

 

Eiland de Bieze is een eiland voor natuurliefhebbers. U kunt hier heerlijk van de rust en natuur genieten. Bekijk hier de beelden van het eiland

 

Ook Knarland is een eiland voor natuurliefhebbers. Het ligt vlakbij Harderwijk. De kom biedt bij wind beschutting tegen de golven van het Wolderwijd. Het eiland is prachtig begroeid en het open middengedeelte met de begroeide zandvlakte geeft een beetje een Waddengevoel. Vele (water)vogels hebben hebben hun intrek genomen op het eiland. En met een beetje geluk krijgt u met warm weer zelfs badende Schotse hooglanders te zien die op een afgeschermde plek aan de overkant staan. 

 

Op alle eilanden mag  tegen betaling worden aangelegd en  overnacht. De havenmeester komt het geld bij u ophalen. 

 

Zie alle informatie over de eilanden op de Gastvrije Randmeren